ESP - Mommy kekal cantik & sihat | Baby kenyang & gebu | Mommy & baby gembira

ESP - Energizing Soy Powder ini merupakan HOT SELLING ITEM item di Shaklee.

ESP baik bukan saja bagi mommy yang sedang breast feeding tapi untuk semua golongan. Termasuklah pregnant mommy, dalam pantang, menyusukan, golongan tua, kaum lelaki, wanita juga kanak-kanak.


Nak tahu kenapa ESP Shaklee hangat si pasaran?

Ini kerana khasiat yang terkandung di dalam 1 canister ESP.

1 canister (850g) ESP = 30kg kacang soya
Menarik!!!

1 canister (850g) ESP = 30kg kacang soya.

1 hidangan ESP = 2 kali ganda daging | 4 kali ganda telur | 12 kali ganda telur

ESP juga merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.


Walaupun makanan yang berasaskan tubuhan mengandungi protein yang tidak lengkap, kacang soya adalah terkecuali malah mengandungi semua asid amino yang diperlukan.
ESP sangat sesuai untuk;
♥ Mommy yang breastfeeding
♥ Mommy yang hamil
♥ Mommy yang berpantang

1. Ibu yang menyusukan

Pengambilan ESP bukan saja dapat memenuhi keperluan protein sendiri malah dapat memenuhi keperluan perkembangan bayi. Menurut kajian daripada Ohio State University, breastfeeding mommy memerlukan 71gram protein setiap hari.

ESP dapat membekalkan tenaga dengan segera kepada ibu yang meyusukan akibat keletihan kerana sering berjaga malam. Malah ESP dapat membanyakkan susu dan memekatkan susu. Jadi bayi anda cepat kenyang dan tidur dengan lena.

2. Ibu hamil

Mommy yang hamil juga memerlukan 71gram protein setiap hari untuk perkembangan janin. ESP sangat ideal untuk mommy yang hamil kerana tidak lemak dan kolestrol. ESP juga memberikan kesan kulit yang cantik dan bersih ke atas kulit bayi.

Selain dari membekalkan tenaga, ESP tinggi dengan sumber protein yang amat penting untuk menyokong perkembangan pertumbuhan sel janin, perkembangan otak dan penghasilan darah. Kekurangan protein boleh menjejaskan pertumbuhan otak bayi. Protein juga dapat meningkatkan sistem imun dan mengelakkan keguguran.

3. Ibu berpantang

ESP dapat membekalkan dan memulihkan tenaga kepada mommy yang baru lepas bersalin bagi menjalankan aktiviti harian. ESP juga dapat merawat kulit wajah mommy yang kusam dan tak bermaya supaya lebih berseri dah gebu.

♥ Kalau rasa post ini bermanfaat kepada orang lain, sila like & share ♥

Berminat untuk konsultasi atau pembelian sila ikut langkah-langkah dibawah ;

1. Like page saya Anaqiss Shoppe
2. Tinggalkan pertanyaan anda di www.facebook.com/messages/anaqissshoppe
3. WhatsApp/sms saya 0197631333(Reen) 


Sumber rujukan:
1. The Best Sources of Protein for Pregnant Woman
2. Fetal Growth and Protein
3. Protein Deficiencies & Foods That Cure It
4. Soy Protein & Breast-feeding
5. Protein Powder & Breastfeeding

No comments