ESP - Energizing Soy Protein Shaklee

ESP - Energizing Soy Protein Shaklee

Kenapa ESP jadi best seller di Shaklee.
Ia membekalkan tenaga dalam tempoh yang panjang.
Inilah ESP , Ianya Hot Item!!!


Fungsi utama - ESP (Energizing Soy Protein)

Membekalkan Tenaga Berkekalan Dengan Protein Berasaskan Tumbuhan

Apakah perbezaan makanan yg tinggi karbohidrat dengan tinggi protein dalam membekalkan tenaga harian?

Untuk makanan yang tinggi karbohidrat (contoh gula/glucose type), ia akan terus dilepaskan dalam darah dengan cepat, shoot up then drop kerana indeks glisemiknya tinggi, jadi tenaga yang dibekalkan adalah dalam tempoh singkat TETAPI ESP (energizing Soy protein), glucosenya dilepas ke dalam darah sedikit demi sedikit (indeks glisemik rendah). ESP mengawal paras gula dan tenaga yang dibekalkan berpanjangan.

INFO TAMBAHAN MENGENAI ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam PENGURANGAN BERAT BADAN dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

MANFAAT LAIN ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN

• Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ , kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

• Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

• Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan seebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

• Kulit Remaja - meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan,  agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan  luka dan mengurangkan kesan parut.

• Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkansistem maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

• Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

• Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangann

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

For fast reply
WhatsApp/sms Reen 0197631333
PM facebook Anaqiss Shoppe untuk HARGA TERBAIK (confirm tak cari lain dah)

Sumber rujukan:
1. ESP - Shaklee Malaysia

No comments

Post a Comment