Kurangkan Pengambilan Antibiotik - Part 1


"Kita perlu mengawal pengambilan antibiotik. Benar, antibiotik merupakan ubat untuk meghapuskan kuman dan virus. Tetapi jika tidak dikawal pengambilan berterusan sebenarnya lebih mengundang bahaya. Pengambilan berlebihan had menyebabkan kuman yang tidak aktif akan menjadi aktif sehingga menyebabkan virus semakin aktif."

"Selain itu, pengambilan makanan yang sihat juga memainkan peranan yang penting. Sebaiknya banyakkan pengambilan protein kerana ia dapat meningkatkan sistem imunisasi dalam badan. Begitu juga vitamin. Tidak kira dalam bentuk kapsul ataupun semulajadi seperti buah-buahan."

"Kepelbagaian warna sayuran dan buah-buahan mempunyai fungsi tersendiri untuk kesihatan tubuh. Bagi yang tidak memakan sayur. Tidur yang secukupnya dapat mengurangkan risiko diserang virus. Terutama virus dan kuman biasa seperti demam, selesama, batuk dan sebagainya." - Dr Petrick Periyadamy, Pakar Penyakit Berjangkit di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia

Antara supplement untuk meningkatkan sistem imunisasi badan yang boleh diamalkan adalah ;#1 Nutriferon

Nutriferon adalah terhasil dari 4 estrak tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuannya adalah diiktiraf sebagai penemuan yang terhebat dalam bidang immunologi. Dalam bidang perubatan, suntikan nutriferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dll. Nutriferon juga sangat berkesan untuk melindungi diri kita dari jangkitan influenza dan pelbagai penyakit yang lain.

KEBAIKAN NUTRIFERON

    • Mengukuhkan sistem imuniti dalam masa 3 hari
    • Melawan kanser & tumor
    • Melindungi dari Influenza
    • Meringankan Stres & kelesuan
    • Melambatkan Penuaan
    • Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C
    • Mempertingkatkan Menopaus
    • Mempertingkatkan PMS
6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?

• Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
 
• Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*
 
• Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
 
• Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

• 40 tahun kajian-Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
 
• Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

Insan disebalik kajian selama 40 tahun, DR. YASUHIKO KOJIMA:Untuk keterangan lanjut,
Whatsapp / sms Reen 0197631333
PM : www.facebook.com/messages/anaqissshoppe


No comments