WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

Recent Comments

.

Manfaat Berjalan = Berlari

Betul ke manfaat berjalan sama dengan berlari?


Yess, memang betul.. ini berita baik buat kita semua yang susah sangat nak bersenam atau berjogging. Lagi-lagi macam saya ni..Ada saja alasan yang diberikan kalau ada sesiapa ajak berjogging..

Malam sebelum berkobar-kobar nak pergi jogging esok pagi atau petang. Bila tiba masa, rasa malas nya la hai..hehe..mungkin sebab waktu saya belajar di Universiti saya dah puas exercise untuk dapatkan berat badan yang saya inginkan.

Macam saya Working At Home Mom (WAHM), banyak juga bergerak dalam rumah setiap hari. Begitu jugak u all di rumah atau di pejabat kan..Cuma kita harus banyak kan lagi aktiviti berjalan bagi membakar kalori dengan lebih banyak.

Mengikut kajian terbaru, individu yang berlari atau berjalan kaki dapat mengurangkan kadar diabetis, tekanan darah tinggi dan juga masalah jantunh koronari apabila individu tersebut mengeluarkan tenaga yang sama.


===============================================
 Berjalan      Berlari      Kalori yang dibakar
===============================================

20 minit        9 minit            100
-----------------------------------------------
30 minit       14 minit            150
-----------------------------------------------
45 minit       21 minit            225
-----------------------------------------------
60 minit       27 minit            300
-----------------------------------------------
90 minit       41 minit            450
-----------------------------------------------

Ni antara aktiviti berjalan dan berlari yang membakar nilai kalori yang sama. Jom kita amalkan..

Selain tu, saya ada beberapa tips lain yang boleh membantu penurunan berat badan dengan mengamalkan supplement Shaklee.

Nak tau apa rahsianya,
Whatsapp/sms 0197631333

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More