WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

Recent Comments

.

Perjalanan Breasfeeding saya (Part 2)

Assalamualaikum semua..

Lama sungguh untuk saya sambung cerita perjalanan breastfeeding saya. Hehe..bukan apa mommy agak sibuk dengan macam-macam perkara.

Sambungan dari perjalanan breastfeeding part 1 saya. Saya mula consume supplement Shaklee sejak saya preggy lagi. Selain memastikan saya dapat menyusukan Anaqi sejurus selepas dilahirkan. Dari awal lagi trimester 2 kaki saya mula membengkak. Orang kata itu normal untuk orang preggy namun kebiasaannya ia berlaku pada trimester akhir kehamilan.

Saya juga selalu mengalami cramp sewaktu tido. Bukam sebelah kaki je. Tapi kedua-dua kaki. Kadang- kadang saya menangis sbb sakit sangat. Maka saya di introducekan supplement Shaklee oleh sahabat saya. Supplement Shaklee yang pertama saya ambil ialah OsteMatrix @ Calcium.

Supplement ni memang sangat best..saya suka sangat sebab lepas saya makan few days saya takde kena cramp2 lagi..alhamdulillah..pastu kan orang preggy memang selalu susah nak tidur kan sebab sakit belakang dan tak selesa..tapi bila amek Ostematrix ni..mudah je bangun pagi walaupon dapat tidur lena.. Terus jatuh cinta dengan Ostematrix dan Shaklee..mase jatuh cinta sikit je belum banyak..hehehe..so sy decide untuk terus kan amek supplement Shaklee yang lain-lain nya..

Dari situ la saya mula mengamalkan supplement Shaklee untuk banyak kan susu dan sebagainya. Saya ambil set optimum berpantang dan untuk susu. Memula memang rasa mahal tapi bila dikira-kira semula tak mahal sebenarnya malah lebih ekonomi sebab tahan lama..

###

Set berpantang dan susu ni memang superb. Sehingga ke hari ini Anaqi dah berusia 9 bulan 18hari masih 100% breastfeed. Syukur Alhamdulillah atas izin-NYA dan rezeki yang diberi. Harapan saya cuma 1, saya mahukan Anaqi breastfeed sehingga sekurang-kurangnya 2 tahun seperti yang di syariat NYA.. Inshaallah.

Saya juga sangat menyarankan mommy-mommy yang nak menyusukan baby secara eksklusif untuk mengambil set optimum ini kerana ia membantu dalam penghasilan susu yang banyak. Baby sihat, mommy sihat, baby gebu, mommy cantik..

xoxo
Mommy Rafa
0197631333




0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More