Set Kesuburan

[GLA Complex]

GLA ni akan membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti iaitu mukus serviks putih telur. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat dan akan membantu sperma berenang terus ke uterus, tiub fallopian dan ke telur (Ovum). Cecair ini juga membantu sperma hidup lebih lama sehingga 5 hari di dalam tiub fallopian yang akan membantu proses persenyawaan walaupun pasangan tidak melakukan hubungan seksual semasa isteri sedang subur.Kalau anda perasan masa masa subur tu ada cecair yang akan keluar dari kemaluan selain suhu badan akan naik dalam satu darjah celcius dan itu menandakan waktu subur kita. Ada juga wanita yang kekurangan cecair ni.

[Vitamin E Complex & Selenium]

Lebih dikenali sebagai 'vitamin seks'. Vitamin E bertindak untuk menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain. Ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan reproduksi lelaki & wanita.  

Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, supplement Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

[Sustained Release Vita-C]

 Bagi lelaki, vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma dan menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Keunikan Vita-C Shaklee adalah pada sistem "sustained release" di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan dan akan bertahan lebih lama dalam badan.

[Zinc Complex]

Zinc berperanan dalam proses pembentukan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian serta memberikan tenaga untuk sperma supaya leih aktif untuk menuju ke ovum.
Zinc juga membantu proses pembentukan genetik iaitu DNA. Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.

Kekurangan zinc pada lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma abnormal dan penyakit prostat.

Bagi wanita, zinc digunakan bagi melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

===============

Mommy Rafa
0197631333 (WhatsApp / sms)

PM : www.facebook.com/messages/anaqissshoppe

Jom like : www.facebook.com/anaqissshoppe

No comments