Vitamin E Complex untuk Kecantikan


Kebaikan Vitamin E

1 - Mengekalkan kelembapan kulit
>>> Pengambilan supplement mengandungi vitamin E mencegah de hidrasi kulit. Jika anda lihat seorang wanita yang berusia tetapi kelihatan muda dengan wajah yang sihat berseri, itu bererti dia mengambil vitamin E secukupnya, hmm...

2 - Membantu di dalam menyerap vitamin A
>>> Vitamin A seperti yang terdapat di dalam karot penting untuk penglihatan dan kulit yang sihat. Walau dalam kuantiti yang sedikit, vitamin A ini perlu diserap oleh tubuh bagi kegunaan di atas. Pengambilan vitamin E dapat menolong menyerapnya.

3 - Melawan dan mencegah jerawat
>>> Menyapu vitamin E sangat membantu mencegah jerawat atau jeragat dari timbul di permukaan kulit.

4 - Mencegah penuaan kulit
>>> Vitamin E ialah sejenis antioksidan. Vitamin E melawan radikal bebas dan membuang toksin dalam tubuh. Jadi vitamin E penting sebagai agent 'anti-penuaan' kerana bahan-bahan mekap yang mengandungi vitamin E dirumus khas untuk mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di muka. pengambilan supplement dalam 400 milligram (400 IU) vitamin E setiap hari pula akan memperbaiki tekstur kulit anda, dan elakkan daripada dimusnahkan oleh pancaran matahari.

5 - Elok untuk kulit yang terbakar (sunburn)
>>> Vitamin E ni sejuk dan sangat berkesan menghalang rasa terbakar. Sapukan pada kulit sebelum terkena pancaran matahari bagi melihat kesannya secara positif.

6 - Mengurangkan parut
>>> Bagi perempuan yang mengandung, anda pasti mempunyai 'stretch mark' di perut. Sapukan vitamin E di bahagian tersebut akan menghilangkan kesan parut. ini kerana parut terbentuk oleh collagen dan vitamin E dapat mengurangkan kekuatan ikatan molekul dalam collagen itu.

7 - Mencegah barah kulit
>>> Vitamin E merupakan satu antioksida dan juga kerana ia dapat melindungi kulit daripada panahan pancaran matahari, gabungan kedua-dua ini sangat bagus dalam melindungi tubuh daripada kanser kulit ataupun masalah kulit yang teruk.

================

Mommy Rafa
0197631333 (WhatsApp / sms)

PM : www.facebook.com/messages/anaqissshoppe

Jom like : www.facebook.com/anaqissshoppe

No comments