WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

WERDA AGENT

WERDA AGENT
Wanita dimasyurkan tapi tidak ditonjolkan, ia tersembunyi biarpun hadirnya menggegarkan, umpama mutiara yang ditampakkan buat perhatian umum dengan permata yang tersembunyi, pasti yang tersembunyi itu melebihi yang tertampak, permata dicelahan kaca, permata dibalik timbunan pasir halus, ibarat sekuntum mawar berduri di taman larangan.

Recent Comments

.

Mudahnya Menghabiskan Surah Al-Kahfi




Assalamualaikum semua :)

Saya memang selalu berazam nak habis kan baca surah Kahfi setiap hari Jumaat. Tapi jarang sekali saya dapar habiskan. Bercinta nak habiskan membaca Surah Al-Kahfi. Konon-kononnya tak sempat. Itu lah alasan yang selalu saya beri pada diri sendiri.
Satu hari saya terbaca tips yang sangat bermanfaat ni. Saya harap saya dapat habiskan Surah ini setiap hari Jumaat. Tiada alasan lagi. Jom kawan2 semua kita pakat baca Al Kahfi setiap Jumaat.
Selamat beramal... ;)
Mommy Rafa
0197631333
__________________________

[Cara habiskan al kahfi dengan cara yang best dan tidak susah !]

Split 3. Ayat ada 110 kan. Split masa jadi tiga, waktu bila?
Start lepas Maghrib,kita habiskan ayat 1 sampai Ayat 31. Sebab ayat 32 tu dah masuk cerita lain,nanti tak syok nak follow up baca terjemahan dia kalau tergantung.
Ayat 32 dah masuk cerita pasal dua lelaki dengan kebun tu. 

Lepas Isya' kita sambung ayat 32 sampai ayat 59. Kalau larat sambung lagi dari 60 sampai 82.Tu dah masuk cerita pasal Nabi Musa dengan Nabi Khidir.

Subuh Jumaat tu kita habiskan je ayat 83 sampai 110 tu. Tak ada la semput sangat. Ayat 83 tu start dengan kisah Zulkarnain.

Bila split bahagian macam tu tak ada la rasa terkejar sangat. Boleh la savour maksud ayat dengan baca terjemahan dia sekali untuk each bahagian tu.

Benar, surahnya sedikit panjang dari lazimnya yang kita biasa. cuba untuk cari jalan dan cari masa ya!

C&P

1 comments:

Boleh cuba cara saya untuk menghafal al-kahfi:

http://wirid-al-quran.blogspot.com/2014/03/refleksi-44-tahun-kehidupan.html

salaam

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More