Berat badan semakin naik walaupon ambil supplemen untuk kurusKenapa berat badan tidak turun setelah mengamalkan suplemen untuk kuruskan badan

Kekurangan kuantiti AIR dalam badan juga menyebabkan segala nutrien yang hendak di sampaikan oleh suplemen terbantut kerana apabila kekurangan air suplemen tadi tidak dapat di larutkan dengan sempurna dan menyebabkan ia tidak dapat di serap dengan baik oleh tubuh kita.

KEKURANGAN AIR atau "DAHAGA" ini sering kali di salah ertikan dengan definasi "LAPAR". Apabila kita mengamalkan suplemen, kita perlu meminum jumlah air yang banyak sekurang2 nya 3 liter sehari. Bila kita kurang air dan rasa dahaga maka secara tak langsung kita akan menghantar isyarat LAPAR ke otak lalu kita makan. Sebenarnya kita adalah tanda kekurangan air.

Apabila sudah mengamalkan vitamin tidak kiralah untuk kurus, untuk sihat, untuk jerawat, atau apa saja kita perlu tukar kepada gaya hidup yang sihat.
Bermakna kita kena sekurang-kurangnya lakukan sedikit senaman, jauhi amalan-amalan tidak sihat seperti merokok, kafien, mengambil minum  keras dsb. Sebagai contoh jika ingin berdiet maka makanlah makanan yang rendah indeks glisemiknya. Jadi makan la dengan berhemah.... ;)


Lots of ♡,
Reen | 0197631333
FB | Anaqiss Shoppe
Email | anaqissshoppe@gmail.com

No comments