Rambut Sihat Bersinar Dengan Shaklee

Rambut Sihat Bersinar

Ikan berminyak,kacang dan sayur-sayuran berdaun hijau yang tinggi asid lemak dan protein, kedua-dua nutrien penting yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kulit yang sihat. Kita semua telah mendengar tentang lemak yng baik dan sihat hari ini. Minyak zaitun, avokado dan makanan yang kaya denga Omega-3 adalah senarai teratas sebagai "lemak baik" yang kita perlu masukkan ke dalam diet harian kita. Makanan yang kita ambil ke dalam tubuh kita adalah sama penting dengan produk yang kita ambil ke dalam tubuh kita.

Kita biasa dengar tentang manfaat omega-3 untuk kesihatan jantung, kesihatan matadan kesihatan sendi. namun jarang sekali kita dengar asid lemak memainkan peranan kepada rambut dan kulit kita. badan kita tidak menghasilkan asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA) jadi kita perlu mendapatakan semua asid lemak melalui diet dan supplemen.

Manfaat Omega-3 kepada rambut

Adakah anda tidak suka jika rambut anda kelihatan seperti rambut yang ditunjukkan dalam iklan syampu TV? Untuk mendapatkan rambut sihat & berkilat, anda memerlukan pemakanan yang betul. Asid lemak Omega-3 menyihatkan folikel rambut supaya rambut lebih kuat dan lebih berkilat.

Omega-3 berkemampuan memerangi rambut rapuh dan kering, rambut gugur dan kulit kepala kering dan tidak sihat. Omega-3 juga membantu pertumbuhan semula rambut, membantu rambut tumbuh dengan lebih cepat dan menghindar keguguran rambut.

Kulit glowing dan lembap

Omega-3 menyokong tindak balas radang kulit yang sihat merupakan aspek uang sangat positif untuk kulit flawless. Asid lemak Omega-3 juga bertindak sebagai pelembap semulajadi yang mencergaskan kulit kering dari luar dan dalam.

No comments