5 Cara Kempiskan Perut Sepantas ABC

5 CARA KEMPISKAN PERUT SEPANTAS ABC🍚 MAKAN MAKANAN YANG BETUL

Untuk kempiskan perut, perlu makan makanan yang seimbang dalam diet harian kita. Diet yang betul boleh membuang lemak di bahagian perut. Makan yang betul sepatutnya mengandungi karbohidrat kompleks, fiber, vitamin dan mineral, “lean protein”, ikan dan teh hijau.

🍚 TINGALKAN MAKANAN RINGAN

Makanan ringan dan makanan segera sangat tidak baik untuk kesihatan dan akan buatkan lemak berkumpul di bahagian perut jika diambil dengan berlebihan. Kita sepatutnya elakan diri dari ambil karbohidrat yang diproses, gula, makan bergoreng (”deep fried food” ), makanan segera dan apa jua makanan berlemak.

🍚 BERHANTI MAKAN LEWAT MALAM

Kebanyakkan orang akan terus tidur selepas makan lewat malam. Ini bermakna lebihan gula yang dimakan semasa makan lewat malam akan ditukar kepada lemak kerana badan tidak boleh membakar lemak semasa kita tidur.

🍚 KURANGKAN MINUMAN SODA, JUS DAN BERGULA

Soda, jus asli atau minuman bergula mengandungi banyak kalori dan akan merosakkan usaha kita untuk mengempiskan perut. Berhenti minum minuman bergula dan banyakkan minum air kosong atau air mineral.

🍚 LAKUKAN SENAMAN KARDIO

Melakukan senaman kardio adalah amat penting untuk kempiskan perut kerana senaman ini dapat membakar kalori lebih banyak dari melakukan senaman perut. Contoh senaman kardio seperti jogging, berjalan, dan menaiki tangga.

Cuba praktiskan 5 cara ini dan lihat hasilnya selepas beberapa bulan. Perut anda kini lebih cantik dan slim. Tak adalah orang tanya berapa bulan dah mengandung tu. Upps!
Reen 
0197631333
ceomak.com

No comments